Ma 2018. november 18, vasárnap Jenõ napja van.
Ezen a napon történt:

Kosárlabda

Kosárlabda: siker az első fordulóban

Megkezdte szereplését a megyei bajnokságban a részben évek óta együtt játszó rutinosabb -, részben a tavalyi szezon újonc csapatának legjobb játékosaiból összegyúrt Bátaszéki Oroszlánok U11-es kosárlabda csapata.

Első mérkőzésén a már régóta az egyik legszebb, igazi csapatjátékra építő Tamási volt az ellenfél. Nehezen is sikerült megtalálni a receptet a játékukra, az első negyed kisebb bizonytalansága azonban hamar elmúlt, a hátralévő negyedekben már magabiztos, jó játékkal sikerült fokozatosan fölébük kerekedni, a vége nagyon szép, fölényes győzelem lett.

A második meccsről sok minden elmondható, de a szépség sajnos a legkevésbé. A Szekszárdi KSC utánpótlás csapata ellen a kosárlabda valódi mibenlétét nem nagyon megmutató, szó szerinti összecsapás zajlott… Sajnálatos, hogy a játékvezetők nem fogták vissza a sportszerűtlen, durva stílust, aminek köszönhetően a feszültség a mieinkre is hamar átragadt, folyamatos volt az adok-kapok, gyorsan eljutottunk oda, hogy azt kívántuk, bárcsak vége lenne már, mielőtt még bármely játékos sérülést szenvedne. A kosárlabda nem egy puhány sport, van helye benne a keménységnek, a fizikalitásnak, mindennek azonban szigorú keretek között kell zajlania, méltón a legintelligensebb sporthoz! Ettől eltekintve hihetetlen izgalmak közepette ért véget a mérkőzés, az utolsó pillanatig keményen küzdve teljesen nyílttá tettük a végjátékot, a potenciális egyenlítő kosár azonban sajnos kimaradt, így mindössze 2 pontos különbséggel, de egyelőre alulmaradtunk nevesebb és összehasonlíthatatlanul komolyabb lehetőségekkel rendelkező riválisunkkal szemben.

Hatalmas gratuláció jár a csapatnak, külön kiemelném azonban Bakó Bálintot, aki immáron egészen érett játékosként és igazi vezéregyéniségként szolgálta és irányította a Bátaszéki Oroszlánokat, nem holmi önző sztárjátékosként, hanem igazi csapatemberként, valamint a végig hatalmasat küzdő Kollár Lilla, Tóth Tarhos párost.

Az látszik, hogy a potenciál megvan az Oroszlánokban, előzetesen is sokat vártunk tőlük, azonban az is nyilvánvaló, hogy bőven van még mit dolgozni velük, időbe telik, amíg az „öregek” és a „fiatalok” egy kész, összecsiszolódott csapattá válnak.

-tm-

Tamási Dámocskák - Bátaszéki Oroszlánok 20-46 (8-9, 1+4-15+7, 2-10, 5+5)
Pontszerzők: Bakó 14, Kollár 9, Szabó 7, Rácz 5, Tóth T. 4, Heberling 3, Hegyesi 1, Szikszai 1, Pomsár 1, Ogunson-Bonnyai 1

Bátaszéki Oroszlánok - Fürge Nyuszik 41-43 (18-13, 6+6-9+4, 6-11, 5-6) Pontszerzők: Bakó 13, Kollár: 8, Tóth T. 7, Szikszai 4, Heberling 3, Szabó 2, Hegyesi 1, Rácz 1, Pomsár 1, Tóth V. 1
 

 

 

 

Matejcsek-Lerch Éva: „Gyönyörű eredmények születtek, és büszke vagyok az egész csapatra. Szerencsére a komplett csapat ott volt, és rengeteg cserém volt, mindenkinek volt lehetősége megmutatni tudását.
Bár Voltak hibáink, nem értük utol az embereket védekezésben, lepattanóktól féltünk, és ami a kezünkbe pottyant, azt sem tudtuk megfogni. Voltak, akik még bátortalanok voltak, pedig bennük van a tudás! Akik felkerültek hozzám jó alapokkal, küzdeni tudással illeszkednek be a csapatba. Ez alapján a "kicsik" ötöse ugyanúgy helyt állt a B csoportban! Az egész csapat kiemelkedően játszott, a húzóemberek hozták a formájukat, a jól védekező, helyezkedő játékosok rengeteg labdát csíptek el, a lányok is keményen, bátran játszottak, és amit mindig kérek, maximálisan teljesítették.

Ezek az eredmények jól tükrözik a Bátaszéki kosár élet fejlődését, hogy egy szekszárdi gyerekekből összeválogatott nagy klub csapatát is így meg tudunk szorongatni.”
 

 

Dokumentum:
Datum indul: 2018-10-22
Datum vege:
Kiemeles: 0