Ma 2018. október 17, szerda Hedvig napja van.
Ezen a napon történt:

Úszás

Újabb országos érmek a vízben

A BSE Úszó Szakosztálya ismét remekelt. A kiemelkedő eredményeket hosszas felkészülés és több versenysorozat előzte meg. Decemberben egy házi válogatóval indult az év, amikor is felmértük az erőviszonyokat az egyesületen belül.

Az év kezdéseként a Szekszárd Városkörnyéki iskolák következtek, ahol elmondható hogy évek óta dominálunk. Kizárólag a legkisebb korosztályokban találunk egy-egy riválisra, de az érmek zöme a bátaszéki sportolóknál kötött ki, ami a megyei indulás jogát is jelentette az első és második helyezett versenyzők esetében.

A megyei diákolimpia azért mindig nagyobb falat, de az utóbbi években felküzdöttük magunkat a megyei top háromban. Itt sikerült megfejelni a korábbi évek eredményeit és hat egyéni kategóriában kivívtuk az országos indulás jogát (Fodermayer Anna 50 mellen és 100 háton, Bozsolik Ákos 100 gyorson, Rajnai Viktória 100 mellen, Szűcs Kristóf 100 gyorson és Farkas András 100 háton. Ehhez a hat kategóriához hozzáadódott Mattenheim Bálint Bács-Kiskun megyei aranyérme 100 háton. Bálint, Baján tanul, ezért a szomszédos megyében kellett kvalifikálnia. Középiskolai továbbjutóinkról sem feledkezhetünk meg. Sörös Noémi 100 háton kvalifikálta magát még novemberben. Bár Csendes Szonja második helyezett lett akkor, de az első helyezett versenyző visszalépése továbbjutást jelentett, így megszerezve az indulási jogot ő is a csapattal tartott.

Az Országos Diákolimpiát március 23-24-én rendezték Hódmezővásárhelyen. Pénteken a középiskolai, szombaton az általános iskolai felsős korosztályok mérték össze tudásukat. Így először Noémi és Szonja kapott lehetőséget. Mindketten tiszteségesen helyt álltak, és a középmezőnyben végeztek. A szombati versenynapon jó előjelekkel indultunk, hiszen a megyei eredmények alapján felállított startlista alapján két sportolónk Fodermayer Anna és Mattenheim Bálint is a lista elején állt, de ezeket az eredményeket mindig fenntartással kell kezelni, hiszen nem tudható hogy az ellenfelek 25 vagy 50 méteres medencében teljesítettek e a megyei kvalifikáción. Minden sportolónk erőn felül, többen legjobbjukat úszva teljesítettek, de - az előjelek minket igazoltak és a legnagyobb örömünkre mind Bálintnak, mind Panninak sikerült felkerülni a dobogóra. Így Bátaszék újabb két úszó országos diákolimpiai éremmel gyarapadott. Mattenheim Bálint a 4. korcsoportos fiúk 100 méteres hátúszó mezőnyében ezüst érmet, míg Fodermayer Anna a 3. korcsoportos lányok hátúszó kategóriájában bronzérmet szerzett. Gratulálunk a két érmes versenyzőnek, és az egész csapatnak. Köszönjük a szülők és az edzői team támogatását. Hajrá BSE Úszó Szakosztály, újabb értékes fejezettel bővült az úszók dicsőség listája.

 

Megértük a tizediket...

Mind az uszoda életében, mind pedig a Kanizsai Dorottya úszóverseny történetében képletesen elfújtuk a tíz gyertyát, ugyanis április 13-án tízedik alkalommal került megrendezésre a helyi úszósport tradicionális rendezvénye. Az iskolák számát tekintve, viszonylag színes volt a paletta, de lényegében a versenyt két nagy egyesület a bonyhádi és a bátaszéki úszók vívták, melyből ezúttal az előzőek jöttek ki jobban. Elégedetlenek ennek ellenére sem lehetünk, hiszen akiktől vártuk, hozták a kötelezőt. Bár elmondható, hogy általánosságban véve inkább 10 éves kortól kezdünk el komolyabban beleszólni az eredményekbe, az alsós korosztályokban egyelőre foghíjas az eredménylistánk. A jó hangulatú lelki terhektől mentes versenyen végül a bonyhádi Széchenyi Általános Iskola, mellett másodikként a Kanizsai Dorottya Általános Iskola, harmadik helyen pedig a II. Géza Gimnázium végzett.

Aranyérmesek:

Szűcs Kristóf (gyors), Bozsolik Ákos (gyors), Hefner Zsófia (mell), Fodermayer Anna (mell és gyors), Rajnai Viktória (mell), Csendes Szonja (mell), Farkas András (hát)

Ezüstérmesek:

Kollár Lilla (gyors),  Mattenheim Janka (gyors), Zoltán Nóra (gyors, mell), Somosi Szabolcs (gyors, hát), Sörös Noémi (gyors,hát), Szűcs Kristóf (mell), Farkas András (mell), Ruppert Edmond (hát), Bozsolik Ákos (hát), Rajnai Viktória (hát) Mattenheim Liza, Storcz Boglárka, Schön Panka, Szénási Jázmin (alsós lány gyorsváltó), Szűcs Kristóf, Bozsolik Ákos, Ruppert Edmond, Várda Levente (felsős fiú gyorsváltó), Zoltán Nóra, Rajnai Viktória, Mattenheim Janka, Sörös Petra (felsős lány gyorsváltó), Somosi Szabolcs, Csendes Szonja, Répási Zita, Sörös Noémi (középiskolás gyorsváltó)

Bronzérmesek:

Ruppert Edmon (gyors), Csendes Szonja (gyors), Schön Panka (mell), Péter Boglárka (mell), Várda Levente (hát), Mattenheim Janka (hát), Schön Zsanka (hát) Bozsó Máté, Szabó Bence, Izsák Bence, Elekes Máté (alsós fiú gyorsváltó), Hefner Zsófia, Varga Dorina, Liebhauser Zsóka, Berlinger Noémi (alsós lány gyorsváltó)

-akoszu-

 

kép: Az általános iskola és a gimnázium közös csapata a Dorottya úszóversenyen

Fodermayer Anna és Mattenheim Bálint az ország lejobbjai közt

 

 

Dokumentum:
Datum indul: 2018-04-19
Datum vege:
Kiemeles: 0