Ma 2018. október 17, szerda Hedvig napja van.
Ezen a napon történt:

Napi ötlet - környezettudatosság

Nőnapi bőrradírozás környezettudatosan!

Ha eddig nem tudtad, mik azok az apró, színes gyöngyök/szemcsék a tusfürdőkben, bőrradírokban és egyéb kozmetikumokban, akkor ezután biztosan nem fogsz ilyet venni!

Mi az a mikroszemcse?
 
A mikroszemcsék a méretükről kapták a nevüket. Azokról az 0,5-500 mikrométer nagyságú anyagokról beszélhetünk, amelyek valamilyen műanyagból származnak. Polietilénből (PE), polipropilénből (PP), polietilén tereftalátból (PET), polimetil metakrilátból (PMMA) vagy nejlonból állíthatják elő, de egy szó mint száz, műanyag!
 
Milyen termékekben használatosak ezek a mikroszemcsék?
 
Rengeteg felhasználási területe létezik a mikroszemcsék használatának, beleértve a tusfürdőket, arcszappanokat, fogkrémeket, alapozókat, rúzsokat és körömlakkokat is.
 
Miért probléma a mikroszemcsék használata?
 
Nehéz megszűrni.
 
A legtöbb szennyvíztisztítórendszer nincs berendezkedve arra, hogy minden szemcsenagyságot megszűrjön, így előbb vagy utóbb, de ezek a szemcsék magtalálják az útjukat a folyókba, tengerekbe, illetve az ivóvíz ellátási rendszerekbe. Egyes felmérések szerint a szennyvíztisztítók egyenként napi 80.000 mikroszemcsét eresztenek vizeinkbe.
Megtapadnak rajta a toxinok
 
Ezeken a műanyagszármazékokon rendkívül könnyen megtapadnak a különböző szerves szennyezőanyagok és ipari kemikáliák, mint például a növényírtószerek, égésgátlószerek, motorolaj, stb.
 
Végsősoron az állatvilág sínyli meg
 
Az említett szennyezőanyagok a szemcséken keresztül viszont sajnos a víziélőlények testében koncentrálódhatnak, hiszen ezek az állatok nem minden esetben tudják megkülönböztetni őket az elsődleges élelmüktől, a planktontól. A vízi élővilág – beleértve a halakat, kagylókat és rákféléket – az említett szennyezőanyagokat a szemcséken keresztül a testükben halmozzák fel. Ezáltal vagy belehalnak, vagy a mi tányérunkon mérgeznek tovább minket.
 
Hogyan helyettesíthetőek ezek a bőrradírok?
 
Számtalan házikészítésű recept létezik a természetes bőrradírozásra. 
Az alábbi ötleteket egyfajta nőnapi kényeztetés keretében a bataszek.net szerkesztősége is kipróbálta. Az anyagok mellé írtuk tapasztalatainkat is.
 
-Őrölt kávé, levendula és cukor keveréke – A levendula nyugtató hatása és a cukros, kávés őrlemény az egyik legjobb bőrradírt alkotja.
"Aki esetleg nem szereti a levendula illatát, nem lesz a kedvence ez a recept, de a kávé remek ötlet! "
 
-Cukor és oliva olaj keveréke – Rendkívül jó bőrpuhító képessége miatt az egyik legközkedveltebb házi bőrradír.
"Egy fürdő keretében rendkívül kényeztető volt használata. érezhetően felfrissült bőr, kellemetlen dörzsölés nélkül. A száraz bőrnek kifejezetten jót tett, és még olyan vízlepergetővé is vált a bőrünk, mint a vízparton fotózkodó modelleknek! smiley"
 
-Só és citrom keveréke – Ez a keverék kifejezetten a zsíros bőrtípusra ajánlott. A citrom leve feloldja ugyanis a zsírokat, míg a só eltakarítja mindazt, ami megmaradt!
"Aki kicsit intenzívebben élné meg a bőrradírozást, azoknak tudjuk ajánlani. Száraz bőrünknek ez nem volt a legkellemesebb, esetleg egy szaunázás közben jobban beválhat!"
 
-Kókuszolaj és cukor keveréke – Olvassz fel egy evőkanál kókuszolajat, majd rakj hozzá három evőkanál cukrot, egyszerű és hatásos bőrradír.
"Hát... ha már cukor és olajféleség, mi az olívát jobban szerettük."
 
-Paradicsom és cukor – Vágj félbe egy paradicsomot és mártsd bele a cukorba. Ezután körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcbőrödre és hagyd 10 percig hatni!
"Őszintén szólva... ennek a kipróbálását nyárra hagytuk! laugh"
 
 
forrás: humusz.hu
Dokumentum:
Datum indul: 2018-03-08
Datum vege:
Kiemeles: 0