Ma 2018. október 17, szerda Hedvig napja van.
Ezen a napon történt:

Napi ötlet - környezettudatosság

Márciusi műanyag böjt

Húsvét előtt sokan hagyják el a húst, de vajon mennyien hajlandóak olyan hétköznapi dologról lemondani, mint a műanyag? A Humusz kampánya most arra buzdít mindenkit, hogy böjtöljön - de nem akárhogy! A #muanyagbojt célja a figyelemfelkeltés mellett a cselekvésre ösztönzés.

A műanyag gyakorlatilag már teljesen beivódott mindennapjainkba, azonban egyre több a bizonyíték arra, hogy hulladékká válásukkor mennyi problémát okoznak. Óceáni műanyag szigetek, műanyag darabkák az élőlények gyomrában, sőt, már az ételeinkbe is bekerülnek a műanyag szennyezők. A műanyag ellenálló és évszázadokig fennmarad, mégis olyan egyszer használatos eszközöket gyártunk belőle, amiket átlagosan 25 percig használunk. Arról nem is beszélve, hogy előállításuk javarészt fosszilis erőforrásokból történik.
 
A Humusz #muanyagbojt kampányának egyik célja a figyelemfelkeltés, azaz a lakosság szemét kívánja felnyitni a műanyagokkal kapcsolatos problémákról. Másodsorban tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan tudjuk használatukat csökkenteni, és környezetbarát alternatívákat választani. A Humusz közösségi oldalain (Facebook, Instagram) minden nap új tartalommal találkozhatnak majd az érdeklődők. Lesznek tények, adatok, érdekes olvasnivalók, "házi feladatok", és természetesen műanyagmentes jó gyakorlatok.
 
Néhányat a bataszek.net-re is átemelünk, de aki tüzetesebben követné a kezdeményezést, tegye az alábbiakat:
 
 
1. Kövesd figyelemmel aHumusz oldal posztokat, és fogadd meg a tanácsokat!
 
2. Oszd meg te is saját tapasztalataidat!
 
3. Oszd meg ismerőseiddel a napi leckéket!
 
Figyelem! Ha nem akarsz lemaradni a Facebook-os posztokról, a hírfolyam beállításoknál állítsd be a Humusz oldalát preferenciaként!
 
Facebook beállítás
 
A kampány végén a honlapra is felkerül egy összefoglaló, ha esetleg a közösségi média felületeket nem követed.
forrás: humusz.hu
 
Dokumentum:
Datum indul: 2018-03-01
Datum vege:
Kiemeles: 0