Ma 2018. december 10, hétfõ Judit napja van.
Ezen a napon történt:

Sajtótájékoztató

2018. október 05.

Ipari Park létesül

 

Ipari park létesül Bátaszéken

 

Egy „mini” ipari park létesül településünkön, amely beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő 100%-os támogatásból valósul meg, nettó 267 091 339 Ft értékben. A TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00002 „IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE BÁTASZÉKEN” elnevezésű sikeres pályázat előkészületei már másfél évvel ezelőtt elkezdődtek, a fizikai kivitelezési munkálatok pedig a napokban indul meg.

 

Az ipari park megvalósításában a Tolna Megyei Önkormányzat a legfőbb partner és támogató, amelynek képviseletében a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás elmondta, hogy a most megvalósuló beruházás újabb eleme a megyénk területfejlesztési terveinek. A 29 milliárd forintösszegű pályázati lehetőségből 25.5 milliárd forintösszegért 18 féle pályázattípus közül 64 projektgazdától 146 sikeres pályázat valósulhat meg, közöttük a bátaszéki ipari park is.

 

Bátaszék - a többi elnyert pályázatok kapcsán is - már bebizonyította, hogy szakmailag megalapozott projekteket megfelelően tudja kivitelezni, ezért a Tolna Megyei Közgyűlés feladata a támogatás, amelyet meg is ad a városnak. „Ahogyan minden hasonló beruházásnak, úgy ennek is a vidék életben tartása, élhetővé tétele és a munkahelyteremtés a célja. A célok nagyok, de aki nem mer álmodni, az ott marad, ahol van.” – mondta el a sajtótájékoztatón a közgyűlés elnöke.

 

Dr. Bozsolik Róbert Bátaszék Város polgármestere beszámolt a projekt kivitelezési munkálatairól. A Bátaszék külterületén, a Bonyhádi út mellett megvalósuló beruházás célja egy vállalkozóbarát környezet létrehozása, elsősorban egy iparterület/ipari park létesítése, ahol számos színvonalas szolgáltatás elérhetősége megfelelő ösztönzést adhat arra, hogy új vállalkozások létesüljenek, ezen felül más befektetők érkezését is segítheti. Célja továbbá a térség, a régió fejlesztésének elősegítése, a munkahelyteremtés, inkubátor tevékenység feltételeinek megteremtése – ezzel a hazai kis- és közepes vállalkozások lehetőségeinek bővítése, olyan integrált gazdasági modell létrehozása, melyben a szolgáltatások szervesen kapcsolódnak egymáshoz, elősegítve egymás működését.

 

Bátaszék Város Önkormányzata kiemelt céljának tekinti a helyi és térségi gazdaság fejlődését, illetve jövedelemtermelő képesség támogatását. A gazdasági fejlődés, illetve a munkahelyteremtés érdekében fontos cél a működő vállalkozások közvetett támogatása, illetve új vállalkozások letelepedésének ösztönzése a településen. Az iparterület fejlesztésének célja, hogy hozzájáruljon a jelenlegi foglalkoztatási szint megtartásához, illetve tovább növeléséhez, a különböző képzettségű munkavállalók általános helyzetének javulásához, amely hosszú távon egészségügyi, szociális és kulturális értéknövekményt jelenthet.

 

Jelen projekt számos jövőbeni projekthez kapcsolható, így hatása még inkább felértékelődik. Így a projekt keretében több, mint 6 ha közművesítetett ipari terület kerül kialakításra. A területen úthálózat, illetve közmű (víz-, szennyvíz-, csapadékvíz elvezető-, gáz-, elektromos hálózat) kiépítésére kerül majd sor. A projekt fizikai befejezési határideje: 2020. március 31., de polgármester úr reményei szerint a kivitelezési munkák már 2019 nyarán befejeződhetnek, mert egy másik forrásból az ipari park betelepítéséről is gondoskodik a város. A városban ez által megkezdődhet egy agrárlogisztikai tevékenység, aminek a szolgáltatásai kedvező feltételeket tud majd biztosítani a kis- és középvállalkozóknak egyaránt.

 

forrás: bataszek.hu