Ma 2018. október 17, szerda Hedvig napja van.
Ezen a napon történt:

Nyertek a könyvtár versenyén

2018. május 17.

Az olvasóvá nevelési programja részeként ebben a tanévben is több levelező versenyt szervezett diákoknak a Solymár Imre könyvtár

 

A fiatalok havonta kaptak egy feladatlapot, amelynek a megoldásához kutakodniuk kellett. A döntők áprilisban és május elején zajlottak.

 

A Könyvtári barangolások program első helyezettje, a Mischl Johanna-Papp Mirabella (PSE, Bonyhád) páros lett.

 

Őket követte Vass Botond és Kiss Csaba (Fadd), valamint Szabó László és Égető Barnabás (PSE).

 

Az Olvasólétrát Koroknai Nimród Bolivár (Széchenyi, Bonyhád) nyerte, a második Illés Karina (PSE, Bonyhád), a harmadik Sólyom Zselyke (PSE) lett.

 

Az 5-6. osztályosok Read English versenyében Kiss-Gréta és Hostyánszki Dorina (Fadd) diadalmaskodott, Gerner Heidi és Tóth Virág (Mecseknádasd) valamint Schram Eszter és Mack Diána (Mecseknádasd) előtt.

 

A 7-8. osztályosoknál a sorrend: 1. Varga Rebeka, Varga Katinka (Széchenyi, Bonyhád), 2. Ócsai Dominik, Daradics Dominik (Mecseknádasd), 3. Krasz Luca, Mózes Boglárka (Mecseknádasd).

 

Az Európai Unióról Mózes Boglárka és Kresz Luca (Mecseknádasd) tudta legtöbbet, a második Réti Dominik és Varga Ákos (Tevel), a harmadik Herner Dóra Anett és Herner Kitti (Cikó) lett.

 

Az Észforgatón Erdő Dávid és Balázs Szabolcs (Bátaapáti) diadalmaskodott, Pál Olivér-Böröcz Zsombor (PSE) és Horváth Bence-Lipics Barnabás (PSE ) előtt.

 

A Geronimo Stilton helyezettjei: 1. Zsalakó Ramóna (Perczel, Cikó), 2. Szabó László (PSE), 3. Erdős Máté (PSE).

 

A Leseratte német nyelvi levelezőverseny első három helyezettje a bátaszéki II. Géza gimnázium tanulója: Treszner Noémi, Schroth Anna és Győri Petra.

 

A Mesebeli hétpróba eredménye: 1. Bottyán Csenge, Erdős Dávid (Bátaapáti), 2. Nagy-Mayer Dorina, Künsztler Réka (Mecseknádasd), 3. Ömböli Adél (Mecseknádasd).

 

Történelem levelezőverseny: 1. Radovics Dóra (Tamási), 2. Fodermayer Eszter (Bátaszék), 3. Tóth Zoltán (Dombóvár). A NyelvÉsz győztese Dömény Dominika (Fadd), a második Bali Anna (Fadd), a 3. Ferger Zsófia Julianna (Baka, Szekszárd).

 

Az ismeretterjesztő levelező verseny: 1. Vál Koppány Koppány-Róczó Réka (Kakasd), 2. Gerner Peter és Hannes (Mecseknádasd), 3. Kozma Szemere – Zsók Dániel (Kakasd).

 

forrás: teol.hu