Ma 2018. október 17, szerda Hedvig napja van.
Ezen a napon történt:

Változások február 26-tól a távolsági forgalomban

2018. február 21.

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt rengeteg vonalon másképp járnak a vonatok, egyes szakaszokon pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

 

Jelentős menetrendváltozásra, valamint pótlóbuszos átszállásokra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt.A február 26-tól életbe lépő módosítások június 15-ig, a nyári menetrendig érvényesek.A munkafázisokhoz igazodva további módosítások is lesznek a felújítás várható befejezéséig, 2019 tavaszáig.

 

  • A Budapest–Baja viszonylaton, a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat a Gemenc expresszvonat helyett. Ellenkező irányban, a Baja–Budapest viszonylatú Gemenc expresszvonatok Baja és Szekszárd között személyvonatként közlekednek, onnan viszont Kelenföldig pótlóbuszok járnak az expressz helyett. A pótlóbuszok az M6-os autópályát veszik igénybe, ezzel is csökkentve az eljutási időt. Ezeket a buszokat pótjegy váltásával lehet igénybe venni.

 

  • A pénteki közlekedési rend szerinti Sugovica Expressz nem közlekedik, az eljutást Sárbogárdig a Tettye IC, Sárbogárd–Baja között pedig személyvonat biztosítja. Vasárnaponként a Sugovica Expressz helyett pótlóbusz közlekedik a teljes útvonalon. A busz pótjegy megváltásával vehető igénybe.

 

  • Sárbogárd–Bátaszék–Baja vonalon egyes járatok menetrendje módosul az expresszvonatok menetrendi változásai miatt.

 

  • A Dombóvár–Gyékényes vonalon is módosul több járat menetrendje. A Dombóvár–Bátaszék–Baja vonal Bátaszék–Baja szakaszán egyes vonatok menetrendje is módosul.

 

A változások közül a környéket érintő járatokat soroltuk csak fel, további információ: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar#go45

 

Fotó: Simon László