Ma 2018. október 22, hétfõ Elõd napja van.
Ezen a napon történt:

Balázs János vehette át az MMA zeneművészeti díját

2017. október 12.

Átadták a 2017-es tagozati díjakat a Magyar Művészeti Akadémia október 10- keddi tisztújító közgyűlésén a Pesti Vigadóban. A Zeneművészeti Tagozat idén Balázs János Prima és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, a Cziffra-fesztivál alapítóját ismerte el.

A művész hivatalos facebook-oldalán így írt az elismerés kapcsán:

"Mindent meg fogok tenni a jövőben is annak érdekében, hogy méltó legyek szellemi nagyjaink – elődjeink muzsikájának interpretálásához és hagyatékaik őrzéséhez. Boldog vagyok, hogy ma átvehettem a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Díját. "

Adíj odaítélésért szóló laudáció:

BALÁZS JÁNOS Liszt díjas, Junior Prima és Príma díjas zongoraművész az elmúlt évek hangversenyei alapján generációjának egyik legkiemelkedőbb művésze. Erre predesztinálja fantasztikus technikai képessége, muzikalitása, gazdag repertoárja. Ezen kívül a magyar kortárs zenének is elhivatott terjesztője itthon és külföldön egyaránt. Hangversenyei külföldön és Magyarországon a legnagyobb koncerttermekben óriási sikert aratnak. Különleges koncertként a Szent István Bazilika előtti téren óriás kivetítőn több, mint 5000 érdeklődő élvezhette zongorajátékát idén már második alkalommal. Az elmúlt években elmélyült munkája következtében a világ legjelentősebb zongoraművészei közé emelkedett. 

Alázattal szolgálja a nagy elődök hagyományait. Fontos szerepet vállalt a Cziffra Fesztivál létrehozásával. A MOM Kultúrális Központban az ifjúság önzetlen, céltudatos zenei nevelésével sokat tesz a következő generáció művészet iránti érdeklődésének felkeltéséért és fejlesztéséért. Sokirányú, gazdag művészeti tevékenysége alapján megérdemelten kapja meg a MMA Zeneművészeti tagozatának díját.

/Dubrovay László - Zeneszerző/

GRATULÁLUNK!

A művész november 3-án, 20:00 órakor Bátaszéken koncertezik.

forrás: papageno.hu, facebook