Ma 2018. november 18, vasárnap Jenõ napja van.
Ezen a napon történt:

Büszke Bátaszék: Szegedi Dezső kapta a 2017-es Szomjú-díjat

2017. június 26.

Az elmúlt szombaton, az Önkéntesek Napjáén egymást követték a fellépő helyi egyesületek a Szent István téren, ahol a „Hála Gála” keretein belül a Szomjú-díj átadása is megtörtént.

A javaslatok alapján idén az önkéntesek Szomjú-díját – az elismerést a néhai szekszárdi lakatosmesterről, Szomjú Györgyről nevezték el  - egyéni kategóriában Szegedi Dezső matematika- fizika- kémia szakos tanárnak ítélte oda a kuratórium. A Szent József Iskolaközpont szekszárdi születésű pedagógusa öt gyermek édesapja, aki megszállottan szabadidejét feláldozva ösztönzi önzetlenül a nebulókat kémiai kísérletek végzésére, de buzdítja őket a versenyeken való megmérettetésre is.

Már a Szent Rita Katolikus Óvoda nagycsoportosai is árgus szemekkel figyelik kísérleteit. A családjával Bátaszéken élő tanár a szekszárdi katolikus gyülekezeten belül a Házas Hétvégés Csoport tagjainak sorát erősíti, és a kosarazást sem hanyagolja. Népi játékokkal szervezett programjai is nagy érdeklődés mellett zajlanak. A laudáció szerint „kitartó fáklyavivője a felnövekvő közösségek szolgálatának”. Önfeláldozó munkájával végzett rengeteg odaadást igénylő önkéntes tevékenységéért vehette át az egyéni Szomjú-díjat.

Gratulálunk!

forrás: Szekszárdi Vasárnap 2017. június 18.