Ma 2018. december 12, szerda Gabriella napja van.
Ezen a napon történt:

GLÖCKNER JÁNOS - NÉMET NÉPTÁNC FESZTIVÁL

Ismét Glöckner János Német Néptánc Fesztivál, melyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Esemény dátuma: 2018-04-07
Glöckner Jánosról elnevezett fesztiválon a tisztelői, az egykori tanítványai és csoportjai mutathatják meg, hogyan dolgoznak a koreográfiáiból, milyen munkát végeznek a hagyatékként elmentett iránymutatásaiból. Bemutatkozási lehetőséget kapnak az utánpótlás együttesek is, amelyeknek a tagjai szintén meríthetnek az idősebb generáció táncaiból, lépéseiből, viselkedéséből.
 
A hagyományokhoz hűen 14 órakor indulunk a művelődési háztól, és a fellépő tíz tánccsoporttal először ellátogatunk a bátaszéki temetőbe, ahol koszorúval és dallal tisztelgünk Glöckner János emléke előtt. 15 órakor kezdődik a megnyitó egy ünnepi beszéddel újra a Petőfi Sándor Művelődési Házban, majd ezt követően – ebben az évben meglepetésként vagy különlegességként – leleplezzük az emléktábláját a ház homlokzatán. Ez az emlék fogja mutatni a jelen és a jövő nemzedékének, hogy ebben az épületben tevékenykedett az életműdíjas koreográfus, aki a német nemzetiségi tánc és kultúra oltárán áldozott, amíg tehette.
 
A nagyteremben kerül sor a táncbemutatókra, ahol a Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport tagjain kívül a vendégeink is számot adnak a tudásukról. Várdombról, Gyönkről, Györkönyből és Németkérről, valamint Mórágyról, Bonyhádról és Vokányról érkeznek táncos barátok. A rövid pihenőt és a vacsorát követően 18 órától este 10-ig bállal, táncházzal és élő zenével várjuk az érdeklődőket.
 
Jöjjenek el, és érezzék jól magukat velünk!
 
forrás: bataszek.hu