Ma 2018. november 21, szerda Olivér napja van.
Ezen a napon történt: 1896. november 21., Elhunyt Magyarevics Jeremiás, bátaszéki születésű ortodox pap, a görög keleti szerb egyház budai püspöke, a grabováci kolostor archimandritája. Hamvait a szentendrei szerb templomban helyezték örök nyugalomra.
MENÜ

Vidám télbúcsúztató

A farsang farkát ezért meghúzzuk egy kicsit, és február 22-én (csütörtökön), 18 órától igazán derűs hangulatban szeretnénk búcsúztatni, vagy ha kell, elűzni a telet. Ebben lesz a se

Esemény dátuma: 2018-02-22
Időpont: 2018. február 22. csütörtök, 18:00 óra
Helye: Petőfi Sándor Művelődési Ház, Bátaszék, Szent István tér 7.
További információ: Kalmár Éva, 74/493-690
Rövid leírás: Ebben az évben nagyon rövid a farsangi időszak. A kezdete szokás szerint január 6., vízkereszt, a vége pedig a nagyböjtöt megelőző húshagyó kedd éjfél, amelyik az idén február 13. A farsang farkát ezért meghúzzuk egy kicsit, és február 22-én (csütörtökön), 18 órától igazán derűs hangulatban szeretnénk búcsúztatni, vagy ha kell, elűzni a telet. Ebben lesz a segítségünkre Sebestyén István, bukovinai székely népművész, ének- és mesemondó. Istánka – ahogyan sokan ismerik – huncut történeteit hallva még a tavasz is szívesebben teszi be a lábát Bátaszékre. Az ingyenes előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk a Petőfi Sándor Művelődési Házba!