Ma 2018. december 10, hétfõ Judit napja van.
Ezen a napon történt:

Bátaszéki Juhászlegény Erdélyből

Magyarországi körútra indul Török Rezső Juhászlegény című darabja

Esemény dátuma: 2018-10-21
 
Magyarországi körútra indul Török Rezső Juhászlegény című darabja, a magukat egyszerűen gyergyói műkedvelő színjátszóknak nevező csoport előadásában. A produkciót október 18-tól kezdődően láthatja az anyaországi közönség.
 
 
A nagyérdemű már megnézhette kétszer az előadást, méghozzá 20 év különbséggel  Gyergyóditróban, majd márciusban Gyergyószentmiklóson is nagy sikert aratott a produkció. Most ismét próbálják a darabot a ditróiak, szárhegyiek és orotvaiak alkotta színjátszó csoport tagjai.
 
 
A színmű egyébként, ahogyan a címe is tudatja, falusi életkép három felvonásban. A közönség igazán jó hangulatú, zenés előadásra számíthat.
 
 
A főbb szerepekben Kolcsár Endre, Benedek Gabriella, Bálint Zita, Bálint Levente, Gál-Pál László, Mezei Mihály és Mezei Lóránt lesz látható, a zenei alapot Gál Imre és zenekara biztosítja.
 
 
Az őszi magyarországi turné több állomású lesz. Október 18-án és 19-én, 18 órától Budajenőn; 20-án, 16 órától Isaszegen; 21-én 17 órától Bátaszéken; 22-én, 18 órától Őcsényben; 23-án, 17 órától Cikón; 24-én, 18 órától Kisszálláson; 25-én, 19 órától Zsombón; 26-án, 18 órától Kamuton mutatják be a Juhászlegényt. Ezek a helyszínek Gyergyóditró, Orotva és Gyergyószárhegy testvértelepülései.
 
 
 
Helyszín: Bátaszék, Petőfi Sándor Mművelődési Ház
 
 
Időpont: 2018. Október 21., 17 óra
 
 
A belépés díjtalan!