Ma 2018. november 21, szerda Olivér napja van.
Ezen a napon történt: 1896. november 21., Elhunyt Magyarevics Jeremiás, bátaszéki születésű ortodox pap, a görög keleti szerb egyház budai püspöke, a grabováci kolostor archimandritája. Hamvait a szentendrei szerb templomban helyezték örök nyugalomra.
MENÜ

BLOGOK

Egészségünkért

A Mentha Aquatica biobolt a Budai udvarban várja az érdeklődőket, nem csak termékkínálatával, de vezetőjének, Mészáros Vilmosné Violának szaktanácsaival is. Ezekben a blogbejegyzésekben mindig időszerű tanácsokat oszt meg a hallgatósággal, egészségük megőrzése érdekében.

Újdonságok 2017-ben
Vásárlóim kérésére bővítettem választékomat.
Légzéskönnyítő párnalap
Az orrdugulás minket felnőtteket is eléggé megvisel. Kisgyermekeink még nehezebben viselik az orrdugulással járó kellemetlenségeket, az orrcseppek állandó használatát, a gyakori orrfújást.
Amit a lenmagról érdemes tudni!
A lenmag kiváló rostforrás. Oldható és nem oldható rostokat egyaránt tartalmaz. Megtalálható benne az un. mucilage, ami egy speciális rost is.
Allergia ellen természetesen
Sajnos újra tombol a pollen, illetve úgy pontos, hogy nagyon magas a levegőben a pollenek száma!
A cukorbetegség
Sajnos nagyon sok ember szenved emelkedett, vagy tartósan magas vércukor értékekkel! Népbetegség! Alattomosan alakul ki, szépen lassan
Amit a teljes kiőrlésű gabonáról tudni érdemes!
Recept melléklettel!!!
Mi fán terem a La pacho kéreg?
A La pacho-fa (Tabeuis aveilanedoe) egy dél-amerikai, akár 20 méter magasra is megnövő, örökzöld faféle, óriási, szép virágokkal.
SPIRULINA ALGA
Nagyon sokan nem ismerik ezt a fantasztikus tudással rendelkező természetes anyagot, amely kiváló vitaminpótlást biztosít a szervezet számára! itt az ideje, hogy megismerkedjünk vele!
D vitamin: amire télen figyelni kell
A média reklámidőben ontja magából a vitaminok és egyéb gyógyszerek fontosságát, csak tudja eldönteni a néző, hogy számára melyik a megfelelő! Ha nem tudja eldönteni, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Nem csak ez a két szakember képes a megfelelő felvilágosításra, ma már a gyógynövény és bio boltokban is megtalálhatóak az egészség megtartásához fontos szerek, és megfelelő felvilágosítás mellett kapnak tájékoztatást a keresett termékről.
A CHIA MAG
Elmúltak az ünnepek, az igazi nagy lakomák, ebédek és indokolatlan vacsorák ideje. Hamarosan lekerülnek rólunk a jól takaró nagykabátok, ruhák és bizony láthatóvá válnak a felszedett kilók. Sokszor nem is a kilókkal van a legnagyobb probléma, hanem az erekben lerakódott zsír veszélye.
A homoktövisről
Végre beköszöntött a tél, végre fagyközelben van a hőmérséklet! Ezt vártuk, ez így van rendben a tél közepén. El kell pusztulnia bizonyos kórokozóknak és a természetes regeneráció a természetben is a hidegtől várható. Szervezetünk működése viszont szeret ebben az időszakban meggyengülni, amit védeni, támogatni kell, hogy az immunrendszer tökéletes munkát tudjon végezni. Szeretnék egy kiváló immunvédő növényt/bogyót bemutatni erre a nagy feladat ellátására. Több formája áll rendelkezésre, úgy mint egy sűrű, de azért folyékony velő, olaj, kenőcs, lágy zselatin kapszula, tea, őrlemény.