Ma 2018. november 21, szerda Olivér napja van.
Ezen a napon történt: 1896. november 21., Elhunyt Magyarevics Jeremiás, bátaszéki születésű ortodox pap, a görög keleti szerb egyház budai püspöke, a grabováci kolostor archimandritája. Hamvait a szentendrei szerb templomban helyezték örök nyugalomra.
MENÜ

BLOGOK

Háziasszonyoknak ajánljuk

Néha nehéz kitalálni, mit is főzzünk a család számára. Sorozatunkban minden hónapra egy alapanyag-fajtát ajánlok Kedves Olvasóim figyelmébe!

Az utolsó bográcsidő
Itt a nyár vége, a héten az iskolakezdés, hogy’ dobjuk fel a kedvünket?
Pesto, egy üveg zöld, sűrű öntet
A Metropol újságban megjelenő recepteket gyűjtögettem össze, mikor az egyikre felfigyeltem, ami így szólt:
A szegények eledele?
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két szerzetes, akik egy alkalommal csúnyán megjárták, amiért nem örültek annak, hogy a szegények eledele került a tányérjukba. Miután sérelmezték, hogy lencsét kell enniük, Mátyás király bezáratta őket, és három napon át semmit sem kaptak enni.
Szezámmag, lenmag, mit rejtenek?
A minap botlottam bele otthon egy szezámmagos zacskóba, amit sikeresen ki is borítottam, a konyhaszekrényben kutatva. Így aztán fel is használtam gyorsan, első gondolatként sütött cipók tetejére szórtam rá, majd felkeltette az érdeklődésemet, vajon mi mindenre lehet jó a szezámmag, vagy csak díszítőanyagnak ilyen kiváló?
Sajt: az élet elengedhetetlen része
Elképzelhetetlen nélküle a makaróni, a rakott ételeket, pizzát mind sajt koronázza. Ránthatjuk, levest készíthetünk belőle, szendvicsekhez kiváló. Egészséges és tápláló. Ezen kívül mit tudhatunk azonban még a sajtról?
A karácsony régi ételei és szokásai
Az egyházi ünnepekhez is kötődtek népi szokások és jellegzetes ételek. Étrendjüket meghatározta a család anyagi helyzete, de voltak olyan ételek, melyeket a családok nagy többsége egy bizonyos napon készített és fogyasztott.
Vitaminkészítményekkel vetekedve – az olcsó és finom egészség télen
Télire készülődve nemcsak a meleg ruhákat kell elővenni és a fáskamrát feltölteni, hanem a vitaminforrást is biztosítani kell.