Ma 2018. november 18, vasárnap Jenõ napja van.
Ezen a napon történt:
Fekete Dávid tollából
2018-09-07

Bevásárlás

Már azt hittem nem utálom az embereket, de nem tartott sokáig, míg ez újra elhomályosult

Amíg nem igazán jártam emberek közé, semmi bajom nem volt velük – mert amikor egy héten maximum kétszer ellátogattam a boltba, nem találkoztam azokkal a tipikus emberi viselkedés-jegyekkel, amiket annyira gyűlölök magamban is. Vagy, ha értek is ilyesfajta impulzusok, nem hágta át az ingerküszöböm, hiszen egy héten kétszer mindenki túléli, ha rábüfögnek. Vagy azt talán már nem.

 

Azonban nem tartott sokáig – egy hét kellett ahhoz, hogy újra előtörjön belőlem az utálat. Mert ahogyan magamban sem szeretem a türelmetlenséget, az agresszivitást, úgy a társaimban sem. És szerintem mindenki ismeri a reggeli bevásárlás lélekőrlő élményét. Ebből kellett nekem öt darab, és minden a helyére került.

 

Mert nem elég az, hogy csipásan, kissé még kábán, a frissen főzött reggeli kávé hatását még, avagy már nem érezvén, felöklelnek a boltban a péksüteményes polcok előtt, még azt is el kell viselni, hogy az ember a pénztárnál várakozva akaratlanul belekerül abba a jellegzetes reggeli áruházi pogóba – egy tüske a térdhajlatba, egy a gerincre, egy a vállba, majd mintegy kegyelemdöfésként  még egy a gyomorba. És miután kiszabadul szerencsétlen áldozat, már nincs is kedve megenni azt a száz forintos pizzás csigát.