Ma 2018. november 17, szombat Hortenzia, Gergõ napja van.
Ezen a napon történt:
Busáné Jordán Judit tollából
2018-07-17

Léghajón repül ám a vakáció!

Ha éppen nincs jó idő, vagy a szúrós nap elől hűvös szobában keresünk menedéket, mindenképpen jó ötlet léghajót készíteni! Mi már ki is próbáltuk!

Először is járjuk körbe képzeletben a szórakoztató időtöltésen kívül mi mindent adhat nekünk, ha együtt elkészítjük!
1.      Beleáshatjuk magunkat a témába, kereshetünk csodás képeket, és megtudhatjuk, milyen elven működik a léghajó! A felszálló meleg levegő bizonyítására még egy kisKÍSÉRLETET is bedobhatunk egy fazéknyi forró vízzel!
2.     Ha sablon alapján dolgozunk, nagyon szemléletes a TÜKRÖZÉS! Ezt ne felejtsük el kihasználni!
3.     Ha a hőlégballont részeire szedjük, választhat ki-ki kedve és tudása szerint. (ballon, kosár, homokzsákok, utazók, kötélfonat) A választáson túl fejlődik a SZÓKINCS is a sosem hallott alkatrészek nyomán.
4.     A léghajón utazhatnak meseszereplők, vagy mi magunk, családunk, állatok, s előkerülhetnek boldog KÖZÖS ÉLMÉNYEK is, csak fantázia kérdése!
5.     Festeni mindenki imád! Fessetek, keverjetek színeket, élvezzétek az alkotás örömét, vagyis itt az idő, hogy meglóduljon a KREATIVITÁS!
6.     A kötél elkészítése a legjobb alkalom a fonás megtanulására! Itt aztán lehet gyakorolni, ez ám a bújtatott FINOM MOTORIKUS fejlesztés!
7.     A legjobb, amikor a részekből összeáll az egész, és MINDENKI EGYÜTT ÖRÜL, fecseg és mosolyog!
HAJRÁ, FOGJATOK BELE! LÉGHAJÓRA FEL!
Mi kell hozzá?
Kartonpapír, festék, ecset, olló, zsineg, vagy fonál, és jó sok fantázia!
ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!