Ma 2018. november 17, szombat Hortenzia, Gergõ napja van.
Ezen a napon történt:
Norbi tollából
2018-04-09

Kedves Barátom!

Tehozzád szólok, aki tenni szeretnél valami jót, valami értékeset! Hozzád,aki tenni akart tegnap a jövőjéért, és elmentél szavazni, de választott pártod veresége, az ellenfelek gúnyos mosolya a földbe döngölt!

Kérdezek Tőled valami fontosat! Tudod,hogy miként tudsz a legtöbbet tenni? Úgy, hogy újraálmodod magad!
Becsukod a szemed, és újra megtervezel mindent! Az életed, a jövőd! Tudod, hogy a szabad ember sebezhetetlen? Mert nincs rajta fogás. Független. Mindentől és mindenkitől. Arról az emberről beszélek, aki nem pityereg egy munkahelyen,hogy miért nincs már béremelés?! Aki saját kezébe veszi a sorsát, és akkor is ott áll a szabad ég alatt,szakadó esőben a napsütést várva, amikor már mindenki biztos helyre bújt!
 
Úgy tudsz a legtöbbet tenni magadért,a családodért,ha újraépíted magad, és megvalósítod saját álmaidat! Válj szabaddá, légy független ember, akinek nincs az életében függőségi viszony munkáltatótól, pártoktól, kampányoktól! Keresd meg, mi az, amit szívesen megtanulsz, és örömmel belevágsz! Tanuld meg, csináld, bízz magadban, és tarts ki! Bármibe kezd egy ember, ha gyakorolja, tanulja, és bár megbotlik közben,de nem adja fel, egy idő után mestere lesz annak! És attól a pillanattól kezdve nem hat rá sem politika, sem kampány, sem munkáltató! Szabad emberré válik! Olyan emberré,aki egy jobb jövőt épít, és ezáltal egy olyan utat mutat, ami követésre inspirál másokat! Élj magadnak,a Családodnak,és a céljaidnak! Ne mások céljainak! De egyet tudj! Ez nem sikerülhet mindenkinek! Csak azoknak,akik tényleg jobban akarják, és ezért a célért sokáig tűrik a szakadó esőt! 
 
 
Azok, akik saját fájukat nevelgetik, sokáig le vannak maradva másoktól! Mert más gazda kész fáját könnyebb öntözni, mint a sajátot elültetni! Amíg a Te fád nő, sokszor leszel éhes, sokszor lesz üres a zsebed! A többieknek már szép házuk, új autójuk lesz közben! Sőt olyanok is nevetnek útközben majd rajtad egy jól fizető állás mögül, akik, ha a maguk urainak kellene lenniük, éhen halnának! 
 
 
Nekem is volt kedvenc pártom, voltak rajongott politikusaim, akikért vért adtam volna! És tudod mi lett belőlük az évek alatt? Túl jól összejött nekik! Pökhendi nagyurakká váltak! Te épp ezért egyet ne felejts: ha az Úton bárkinek szüksége lesz a segítségedre, kutya kötelességed lesz megállni, nyújtani a kezed, és felsegíteni a porból! Ha két szelet kenyér lesz a zsebedben, felezd meg vele! Ha egy, add oda neki! Így válsz közben értékes emberré!
 
Csak locsold, és metszegesd kis fácskádat, annak tudatában, hogy egyszer ez a fa lesz a legtermőbb a vidéken! Az is lehet, hogy olyan sokáig tart felnevelni ezt a fát, hogy a gyümölcsöt róla már csak a gyermekeid ehetik!
De akkor is a legszebb dolgot vihetted véghez, ami embernek adatott: teremtettél és ajándékoztál! Saját erődből! Ez az, amire nem mindenki képes! Ezért szóltam csak Hozzád! Mert ismerlek! Nyugi! Neked menni fog! Ha kellek, valahol útközben megtalálsz!
 
 
Norbi